"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2015/02/08

Gombás-tojásos csirkecomb



5-6 db csirke felsőcombot elősütünk. 1 kg gombát 2 fej vöröshagymával puhára párolunk/pirítunk, közben sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük. A húsokat egy kiolajozott sütőtálba rakjuk, ízlés szerint megfűszerezzük. A hagymás gombát a hús köré rakjuk, lekenjük tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal (csak a gombás részt). A húsokra egy-egy tojást ütünk, pirospaprikával megszórjuk és készre sütjük.
Köretként vegyes párolt zöldséget, esetleg rizst adhatunk hozzá.
Aki nem szereti a gombát, megpróbálhatja hagymás csirkemájjal.
Ötlet a szgetbecsei gombás tükörtojásos tarja













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése