"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2014/12/12

Lekváros linzer

Alap a közismert 1 rész cukor -2 rész zsír -3 rész liszt arány

Hozzávalók:
16 dkg porcukor
32 dkg margarin
58 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 tojás
2 evőkanál tejföl
1 csomag bourbon vaniliás cukor
ízlés szerint a tésztába tehetünk egy kevés fahéjat, vagy reszelhetünk bele narancshéjat

A lisztbe belekeverjük a sütőport és a cukrokat, majd elmorzsoljuk a margarinnal, végül belegyúrjuk tojást és a tejfölt. Gyorsan összeállítjuk a tésztát és legalább fél órára hűtőbe tesszük.
Ezután kinyújtjuk (kb 3-4 mm), különböző páros formákkal kiszúrjuk (1 teli, 1 lyukas) és sütőpapiros tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon világos rózsaszínűre sütjük.
Ha kihűlt, sűrű barack lekvárral összeregasztjuk. Tálalás előtt porcukorral is megszórhatjuk.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése