"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2014/12/12

"Hamvas fenyő"

Hozzávalók:
30 dkg liszt
fél kocka (12,5 dkg) margarin
20 dkg cukor
1 csomag vaniliás cukor
fél csomag sütőpor
5 dkg kókuszreszelék
2 tojás

díszítéshez
zöld cukormáz
10 dkg kókuszreszelék

A hozzávalókat összegyúrjuk, 4-5 mm vastagra kinyújtjuk, fenyőformával kiszúrjuk.
Sütőpapiros tepsiben, előmelegített sütőben, közepes hőfokon világos színűre sütjük.
Ha kihűlt, zöld cukormázzal bevonjuk, megszórjuk kókuszreszelékkel. Ha megszáradt, dobozba téve tároljuk Karácsonyig. Ha nem készítünk cukormázat, a "fenyőket" vékonyan megkenhetjük lekvárral, majd mártsuk kókuszba. Így kicsit lassabban szárad.




2 megjegyzés: