"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2014/11/10

Vörösboros-paradicsomos húsgombócok

Hozzávalók:
50 dkg darált marhahús
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
2 szelet kenyér
2 dl száraz vörösbor
2 dl paradicsomlé
1-2 dl tej
liszt
olívaolaj
1-1 mokkáskanál bazsalikom és rozmaring
só, bors

A tejben áztassuk meg a kenyérszeleteket, nyomkodjuk ki, gyúrjuk össze a darált hússal és a tojással
Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Formáljunk kis gombócokat, forgassuk meg lisztben, majd süssük ki olajban. Ha készen vannak a fasírtok, tegyük őket egy tálra és tartsuk melegen.
Egy serpenyőben kevés olajon pároljuk meg a felkarikázott hagymát. Tegyük hozzá a húsgombócokat. Egy tálban keverjük össze a paradicsompürét, a bort, kb. 1 deci vizet (a kenyéráztató maradék kevés tejet is hozzá önthetjük) és a zöld fűszereket, majd az egészet öntsük rá a gombócokra. Vágjuk fel apróra a fokhagymát, és szórjuk azt is a húsgombócokra. Főzzük 30 percig.
Spagetti, makaróni vagy penne tészta illik hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése