"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2014/11/06

Túrós sajtosrúd

hozzávalók:
fél kg túró
fél kg liszt (lehet fele-fele arányban sima és teljes kiőrlésű)
1 kocka Ráma vagy Liga margarin (25 dkg)
1 tojás
1 pohár tejföl (de jó kefír vagy joghurt is)
20 dkg reszelt sajt
1 csapott evőkanál só
1 kávéskanál sütőpor

+ 1 tojás a lekenéshez
15 dkg reszelt sajt a szóráshoz

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk és kb 1,5 cm vastagra nyújtjuk.
Lekenjük a felvert tojással, megszórjuk a reszelt sajttal és derelye vágóval felcsíkozzuk.
(Pogácsa formára is szaggathatjuk.)
Sütőpapiros tepsire rakva, előmelegített sütőben, kb 170 fokon, 25 percig sütjük (sütőfüggő).
Ne süssük túl, mert kiszárad és a sajt megkeseredik a tetején.
Ha marad belőle, eláll pár napig, nem keményedik meg.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése