Hozzávalók
a tésztához:
40 dkg félfogós liszt (vagy fele sima, fele grízes)
12 dkg reszelt sajt
2 tojássárgája
3-4 ek tejföl
2 mokkáskanál só
tojásfehérje a kenéshez
krémhez:
15 dkg vaj vagy margarin
2 kis doboz kemény tejföl
10 dkg apróra reszelt sajt
só
csipetnyi bors
reszelt sajt az oldalára
A tésztához valókat összegyúrjuk, hűtőszekrényben legalább fél órát pihentetjük.
Utána lisztezett deszkán 2 mm vékonyra kinyújtjuk, majd pici pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
Felvert tojásfehérjével lekenjük, közepes lángon kisütjük. Vigyázat, gyorsan sül!
Ha kihűlt, a jól kikavart krémmel megkenjük, kettőt-kettőt összeragasztunk, az oldalát reszelt sajtba forgatjuk.
"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése