"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2014/11/06

Omlós sajtos rúd

Hozzávalók: fél kg liszt, 25 dkg vaj vagy Ráma margarin, 3 tojássárgája, 1 kis pohár tejföl, 1 teáskanál só

A vajat a liszttel gyorsan elmorzsoljuk, hogy ne melegedjen fel a kezünktől. 
A tojássárgákat és a sót összekeverjük a tejföllel, majd a lisztes vajhoz adjuk és gyorsan összegyúrjuk. Fóliába csomagolva hűtőben egy kicsit lehűtjük.
Ezután 1,5-2 cm vastagra kinyújtjuk, megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, ujjnyi rudakra vágjuk (vagy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk) és előmelegített sütőben, 200 fokon megsütjük. 
Finom, sokáig elálló, nagyon omlós (morzsálódós) aprósütemény.

Rózsika omlós sajtosrúdja


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése