"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2014/05/30

Tiramisu ( tojás nélkül )


Hozzávalók:
25 dkg natúr vajkrém, de persze a mascarpone még jobb
1 csomag vaníliapudingpor
4 dl tej
4 ek cukor a pudinghoz
3 ek Amaretto likőr vagy egy pici mandulaaroma
1-2 evőkanál narancslé
2 csomag babapiskóta
feketekávé (instantból is jó)
kevés rum (vagy aroma) a kávéba
a szóráshoz keserű kakaópor

Készítünk kb 2-2,5 dl feketekávét, adunk hozzá egy pici rumot vagy rumaromát és kihűtjük.
Szokásos módon megfőzzük a pudingot és mikor kész, belekeverjük a likört vagy pár csepp mandulaaromát és a narancslét. Ha teljesen kihűlt, habosra kavarjuk a vajkrémmel.
Egy szögletes jénai tál alját kirakjuk egy réteg feketekávéban megforgatott babapiskótával.
Rásímítjuk a krém felét, amit vékonyan megszórunk kakaóporral. Erre rakunk egy újabb réteg kávéba mártott piskótát, amit befedünk a krém másik felével.
Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük,
A krém tetejét tálalás előtt megszórjuk kakaóporral.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése