Különleges, kicsit a birkapörköltre emlékeztető ízű, nagyon finom egytálétel.
Hozzávalók:
10 dkg vaj
3 fej vöröshagyma
1,5 kg pulykacomb filé
5-6 kisebb paradicsom
3-4 paprika
1 doboz/üveg gombakonzerv
1 kisebb padlizsán
3-4 babérlevél
só
egész bors
ketchup
csemeg Piros Arany
őrölt paprika
Elkészítés:
A pataki tálat fél órára vízbe áztatom. Ezután a felkockázott hozzávalókat rétegezve
belerakjuk az edénybe (a fenti sorrendben). Hideg sütőbe, lefedve betesszük a tálat, majd a sütőt 250 fokra felmelegítjük, kb. fél óra múlva
összeforgatjuk a tál tartalmát és ezután már csak közepes hőfokon folytatjuk tovább a sütést. Ha kész, megpuhult a hús is, akkor
levesszük a tál fedelét, és még kb. 10 percig sütjük.
Köret nélkül, friss, puha kenyérrel is nagyon finom de tarhonya, rizs, vagy bulgur körettel is tálalhatjuk.
Hőálló jénai tálban is készíthető.
"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése