"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2014/04/22

Paradicsomos zöldségleves / minestrone

Hozzávalók:
2-3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 csokor petrezselyem

1 bögre zöldborsó
1 bögre zöld ceruzabab
1 bögre főtt, fehér (gyöngy)bab (konzerv, paradicsomos)
fél zeller
2 db zsenge karalábé

2-3 brokkoli és karfiol rózsa
1 doboz (fél literes) paradicsompüré konzerv
2 babérlevél
1 teáskanál só
csipetnyi őrölt fehérbors
tárkony
kevés oliva olaj
kagyló vagy más apró tészta,
ételizesítő

Elkészítése: A zöldségeket megtisztítjuk, kockákra vagy szeletekre vágjuk, az olajon kicsit megdinszteljük, hogy színüket megőrizzék. Felengedjük kb.2-2,5  liter vízzel, belekeverjük az ízesítőket, valamint az apróra vágott petrezselymet és főni hagyjuk. Amikor a zöldség majdnem megfőtt, belekeverjük a paradicsompürét, végül beletesszük a fehér babot és a tésztát, és készre főzzük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése