"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

Céklás boci

Hozzávalók:
1 pohár málnás, epres vagy erdei gyümölcsös joghurt (de jó a natúr is)
2 joghurtos pohárnyi liszt
fél tasak sütőpor
1 joghurtos pohárnyi cukor
2 tasak vaníliás cukor
2 tojás
fél joghurtos pohárnyi olaj
1 közepes fej cékla megtisztítva, apróra reszelve

A cékla és az egyik vaníliás cukor kivételével a hozzávalókat jól kikeverjük, egyik felét sütőpapiros (vagy kikent, lisztezett) tepsibe ötjük. A maradék tésztához keverjük a reszelt céklát és a másik vaníliás cukrot (aki idegenkedik a cékla ízétől, tehet még bele egy kevés rum vagy sherry aromát is) és összevissza ráöntjük a tepsiben lévő tésztára. Villával egy picit segíthetünk hogy jobban "tarka" legyen.
Előmelegített sütőben, gáz 5-ös fokozatán sütjük. Tűpróba nem árt.
Tálalásnál ízlés szerint porcukrot szórhatunk a tetejére.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése