"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2013/08/10

Sárgabarackos tejespite (clafoutis)


Hozzávalók:
2 tojás
2,5 dl tej
1 evőkanálnyi olvasztott vaj
7 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
8-10 kisebb sárgabarack (fagyasztott-felezett vagy befőtt is jó)

Egy kisebb pite vagy (szilikon) sütőformát kirakunk félbevágott sárgabarackokkal úgy, hogy a gyümölcs vágott fele legyen felül. Megszórjuk egy kevés cukorral.
A hozzávalókat csomómentesre kikeverjük és ráöntjük a barackokra.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (nálam gáz, 5-ös fokozat) kb. 40 percig sütjük.
(Ha szilikon formát használunk, azt először helyezzük egy sütőlapra, vagy kisebb tepsibe, úgy töltsük meg és a sütőlappal együtt tegyük a sütőbe, különben összeborul a tésztánk)
Langyosra hűtve szeleteljük.
Ízlés szerint porcukorral is megszórhatjuk.









2 megjegyzés:

  1. Nagyon nagyon jól néz ki!!:)
    Ez is pótlás vagy most készült és Te sem tudtad megállni, hogy ne süss a meleg ellenére is? :P
    De milyen "durva", hogy egyszerre posztoltunk mind a ketten egy clafoutist:)

    VálaszTörlés
  2. Még ez is pótlás, mintegy 3 hete, lekvárfőzéskor készült :)
    Épp felraktam, mikor a blogajánlóban megláttam a tiédet - szerintem is pont egyszerre raktuk ki a tejpitéket :D

    VálaszTörlés