"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

Gersli gazdagon (zöldséges árpagyöngy)

Hozzávalók:

1 csomag árpagyöngy (gersli)
kb. 3/4 kilónyi vegyes zöldség (sárgarépa, zöldborsó, kukorica, gomba, brokkoli, karfiol, cukkini stb.)
olaj

fűszerek ízlés szerint

A gerslit pár órára beáztatjuk, majd a levét leöntve átmossuk.
Vegetával, vagy sóval, zöld fűszerekkel ízesített, dupla mennyiségű vízben puhára főzzük (jóval később készül el, mint a rizs !) Készíthetjük úgy is, ahogy a rizst szoktuk: a fentiek szerint előkészített árpagyöngyöt kevés olajon megfuttatjuk, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sóval, pici őrölt borssal, és 1 kis babérlevéllel ízesítve puhára főzzük.
Közben egy kevés olajon, ízlés szerint fűszerezve megpároljuk a zöldségeket. Ha kész, összekeverjük a megfőtt gerslivel. Savanyúsággal nagyon finom, egészséges egytálétel .



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése