"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2013/07/08

Epres-kivis túrókocka

Hozzávalók a kakaós tésztához:
15 dkg liszt
fél csomag sütőpor
5 tojás
2 evőkanál keserű kakaópor
10 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
egy csipetnyi só

Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukrokkal jó habosra keverem. Hozzáadom a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, végül óvatosan beleforgatom a fehérjékből pici sóval jó keményre vert habot.
Sütőpapírral kibélelt, közepes méretű tepsibe öntöm és 200 fokon kb negyed óra alatt megsütöm (sütő függő, szúrjunk bele egy fogpiszkálót, ha már nem ragad a tészta, kész)

A túrótöltelékhez fél kiló túrót (a krémesebbet használjuk) alaposan áttörünk egy pici sóval, 1 csomag vaníliás cukorral és ízlésünk szerinti mennyiségű porcukorral. 1 kis doboz tejszínhabot 1 evőkanál porcukorral meg egy habfixálóval felverünk és belekeverjük a túróba.

A túrókrémet rákenjük a kihűlt kakaós tésztára. Kirakjuk kivi és eper szeletekkel. 1 csomag színtelen tortazselét előírás szerint elkészítünk és bevonjuk vele a süteményt. Jól lehűtjük, pár óra múlva már szeletelhetjük.





4 megjegyzés:

  1. Fúhaa de jól néz ki!! Mint az összes étel a blogodon.:)
    Beindult a nyál termelődésem rendesen így hajnali 1kor.. :D

    VálaszTörlés
  2. De örülök hogy látlak :)
    Még a Balcsin vagy már otthon ?
    Na, ez a süti volt az, ami a savanyú szamócák idején készült még tavasz végén (cseppet sem vagyok lemaradva, ááá :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor már itthon voltam:)
      Haha, neeem probléma :D A fő, hogy felkerülnek ezek a finomságok:)

      Törlés
  3. Van még lemaradásom bőven :)

    VálaszTörlés