"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2013/05/15

Krumplis pogácsa

Nagyon egyszerű, nagyon gyors, nagyon finom :)

Hozzávalók a tésztához:
25 dkg főtt, lereszelt (áttört) krumpli
(ha sós vízben főzzük, ügyeljünk, nehogy elsózzuk a pogácsa tésztát !)
25 dkg liszt
25 dkg (1 kocka) Ráma vagy Liga margarin
(előbbitől finomabb, utóbbitól tejmentes lesz a pogácsánk)
1 sütőpor
1 csapott evőkanál (kisebb fajta) só

a lekenéshez 1 kisebb tojás
a szóráshoz 10 dkg reszelt sajt, ízlés szerint len, szezám vagy köménymag

A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, elmorzsoljuk a margarinnal és hozzá gyúrjuk a lereszelt krumplit.
Jól formálható, kellemes állagú tésztát kapunk. Másfél-két cm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszurkáljuk. A felvert tojással lekenjük, reszeltsajttal, magvakkal megszórjuk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 25 percig sütjük. Nagyon finom melegen, hidegen egyaránt.
Másnapra is ugyan olyan puha marad, mint frissen.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése