"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2013/05/16

Csodapalacsinta (pudingos palacsinta torta)


Hozzávalók:
kakaós palacsinták
fél csomag babapiskóta
feketekávé, rum
1-1 csomag puncsos, vaníliás és csokis pudingpor
1 liter tej
cukor
kb. fél kg magozott meggy
őrölt fahéj
3 dl meggylé

Legelőször a meggyet összekeverjük 3 evőkanál cukorral és egy mokkáskanál őrölt fahéjjal.

Ezután megsütjük a  Palacsintákat  .
Tortaformánk mérete szerint 8-12 db-ra lesz szükségünk (én a régi, hagyományos tortaformát használtam, ez kisebb, mint a mostaniak, 8 db palacsinta fért bele).
A kisütött palacsintákat  meghintjük kakaós cukorral és jó szorosan feltekerjük, a két szélüket egyenesre levágjuk és félretesszük. A meggyet lecsurgatjuk, a cukros-fahéjas levét félre tesszük.
Egy tortaformát kibélelünk folpack-kal, az aljába pedig vágunk egy akkora sütőpapírt hogy legyen egy pici pereme. Ez azért kell hogy a piskóták közé becsurgó forró pudingot felfogja.

Fél liter tejbe beleöntünk fél csésze feketekávét, egy kávéskanál rumot és feloldunk benne 1-2 evőkanál cukrot. Megforgatjuk benne a babapiskótákat és szorosan kirakjuk vele a tortaforma alját.
(én kávé helyett kávélikőrrel és rumaromával ízesítettem a tejet, így is nagyon finom lett.)



A visszamaradt tejet cukorral és a csokis pudingporral felfőzzük és a piskótákra öntjük, szépen elkenjük. A palacsintákat a tortaforma szélétől kiindulva, szorosan, csigavonalban a pudingra helyezzük.

Fél liter tejben cukorral felfőzzük a vaníliás pudingot és a palacsintákra simítjuk. Kirakjuk magozott meggyel. A meggy visszamaradt levét (vagy ha nincs, jó meggy ízű üdítő is)  a puncsos pudinggal felfőzzük. Rásimítjuk a meggyrétegre.

A tetejét (némi hűlés után !) ízlés szerint meggyszemekkel és csokireszelékkel díszíthetjük. Hűtőbe tesszük.
Másnap eltávolítjuk a tortakarimát és szeleteljük.


Macerásnak tűnik de mégis egyszerű, gyorsan meg van, látványos és nagyon finom :)


3 megjegyzés:

  1. Tényleg nagyon látványos, nagyon tetszik!!!

    VálaszTörlés
  2. Fúú de jól néz ki!! csorog a nyálam!:)

    VálaszTörlés
  3. Sógornőm szülinapjára készült, nagy sikere volt. Örülök hogy nektek is tetszik :)
    Hamarosan elkészül más ízesítéssel is: feketeerdő-torta ízű, vagy étcsokis pudig és hozzá meggyes-túrós palacsinta ;)
    Amin változtatni fogok, az a babapiskóta. Semmi gond vele, csak az esztétika miatt: piskótatallérral szerintem jobban fog kinézni a szeletelésnél, mert a babapiskóta néhol hosszában lett vágva.

    VálaszTörlés