"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2013/04/03

Csokis-meggyes piskótatekercs

3 tojásból piskótát sütünk, ezúttal a nagy gáztepsiben, így vékony piskótalapot kapunk.
Konyharuha segítségével gyorsan feltekerjük és hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet:
2 csomag csokis pudingport 5 evőkanál cukorral, pár kocka étcsokival és 6 dl tejjel felfőzünk. Míg hűl, addig 10 dkg margarint habosra keverünk 2 evőkanál porcukorral, majd a teljesen kihűlt pudinggal összedolgozzuk.
Fél üveg magozott meggyet lecsepegtetünk.
A kihűlt piskótalapot kigöngyöljük, megkenjük a csokis, pudingos krém nagy részével és megszórjuk a magozott meggyel. A krémmel töltött piskótát óvatosan feltekerjük. A külsejét lekenjük a maradék krémmel, amit egy villa segítségével megcifrázunk. A tetejét díszítésként kirakjuk meggyszemekkel és egy kevés olvasztott étcsokit csurgatunk rá. Szeletelés előtt pár órára hűtőbe tesszük.
Karácsonyra, Húsvétra, de a csoki és meggy párosítás révén akár Valentin Napra is megállja a helyét ez az egyszerű, de annál finomabb sütemény :)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése