"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2013/03/25

"Talpatlan" mazsolás túrótorta

Hozzávalók:
fél kg túró
3 tojás
2 kis pohár tejföl
6 ek gríz (búzadara)
5 evőkanál cukor
2 ek vaníliás pudingpor
1 csomag mazsola
1 csomag vaníliás cukor
kevés margarin és liszt

A túrót alaposan áttörjük. A tejfölt, tojást, cukrokat habosra keverjük. A grízt és a pudingport elkeverjük.
A mazsolát megmossuk. Minden hozzávalót összedolgozunk és egy margarinnal kikent, liszttel behintett kerek sütőformába öntjük. 180 fokon, kb háromnegyed óráig sütjük. Úgy szeleteljük mint a tortát és porcukorral bőven meghintve kínáljuk.
Ha a tojásfehérjéket kemény habbá verve keverjük a túrós masszába, úgy még lazább, omlósabb lesz a "tortánk". Mazsola helyett akár aszalt vörösáfonyát vagy aszalt meggyet is használhatunk, de ízlésünknek megfelelően próbálkozhatunk apróra vágott almával vagy őszibarackkal is. Ahány gyümölcs, annyiféle torta.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése