"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2013/03/13

Rakott tarja, ahogy Dani készíti

Hozzávalók 8 személyre:
8 vastag szelet tarja
fél kg vöröshagyma
egy kis fej fokhagyma
8 szelet füstölt bacon szalonna
8 szelet (füstölt, vagy ízesített) lapkasajt
olivaolaj
10 dkg vaj
só, bors, görög és sonkás sültkrumpli (vagy más, ízlés szerinti) fűszerkeverék
2 kg krumpli

a hús pácolásához:
olivaolaj, 1 dl
2 nagy gerezd zúzott fokhagyma
oregánó, 2 kávéskanál
bazsalikom, 2 kávéskanál
őrölt fehér bors, fél kávéskanálnyi
félédes vagy száraz fehér bor, 1 dl

A páchoz valókat összekeverjük. Alaposan bekenjük vele a hússzeleteket, amiket egy sütő vagy nylon zacskóba, esetleg egy műanyag dobozba rakunk. Ráöntjük a maradék pácot, és a húst kicsit összerázogatjuk vele a zacskóban vagy dobozban. Lezárva, legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Egy nagy sütőtálat vagy tepsit kikenünk olivaolajjal. A felkarikázott hagyma felét beleszórjuk. A megmosott, felkarikázott krumplit szépen elrendezzük a hagymán és jól befűszerezzük.
Az igen apróra feldarabolt fokhagymát rászórjuk a krumplira, majd a maradék vöröshagymát is rárakjuk
A bepácolt hússzeletekkel beborítjuk a hagymás krumplit. A kimarad páclét is rálocsoljuk. Kis vajdarabkákat teszünk rájuk. A tepsit befedjük alufóliával (vagy a sütőtálra tesszük a fedelét és előmelegített sütőben puhára sütjük.
Kb másfél óra kell a sütéshez. Ekkor levesszük a fóliát/fedőt, mindegyik hússzeletre teszünk egy-egy lapkasajtot és bacon szalonnát és még annyi időre visszatesszük a sütőbe hogy a sajt és a szalonna rápiruljon.
Nagyon finom !!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése