"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2013/03/13

Lasagne egyszerűen

Hozzávalók:
1 kg darált hús (nem fontos marha, lehet sertés, vagy akár pulyka hús is)
1 csomag lasagne tészta (fél kg)
1 szál sárgarépa lereszelve
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 db (0,5 l-es) paradicsomszósz
fél liter tej
friss vagy szárított bazsalikom

őrölt fehér bors
szerecsendió
4 evőkanál liszt
10 dkg vaj
30 dkg sajt
2 evőkanál olaj

A raguhoz az apróra vágott vöröshagymát olajon megfonnyasztjuk, majd belenyomjuk a fokhagyma gerezdeket és egy picit együtt sütjük. Hozzáadjuk a darált húst és a reszelt sárgarépát. Kevergetve addig pirítjuk, míg a hús kifehéredik. Fűszerezzük sóval, fehér borssal és kb 2 dl vizet aláöntve majdnem puhára pároljuk. Hozzáöntjük a paradicsomszószt, bazsalikommal fűszerezzük és összeforraljuk.
A vajat felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, átkeverjük, hozzáöntjük a hideg tejet, teszünk bele egy kevés sót és reszelünk bele szerecsendiót (kb késhegynyit) és folyamatosan kevergetve összefőzzük. Ügyeljünk, hogy nehogy csomós legyen.
Ha kész, hozzáöntjük a paradicsomos húshoz és összekeverjük.
Egy tál vagy tepsi aljára egy kevés szószos ragut simítunk, erre egy réteg tésztalapot teszünk (nem kell előfőzni vagy beáztatni a tésztát). Megkenjük raguval és szórunk rá reszelt sajtot. Majd ismét tészta következik, rá a ragu és a sajt, mindaddig, míg tart a hozzávalókból. A felső réteg a szószos ragu legyen, amire bőven szórjunk reszelt sajtot. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése