"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2013/03/25

Húsvéti linzer (kétszínű, narancsos)

Hozzávalók: 
40 dkg liszt
20 dkg Liga margarin
15 dkg porcukor
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja
2 evőkanál kakaó
2 tojás 
csipetnyi só
tej
a díszítéshez:
darált dióval vagy mandulával elkevert kristálycukor, 
az összeragasztáshoz:
sűrű lekvár, vagy bármely édes krém

A sütőporral elkevert lisztben elmorzsoljuk a lereszelt margarint.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a szükséges mennyiségű tejjel jól nyújtható tésztát gyúrjuk belőle.
A tésztát ketté vesszük és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaót. A két részt egyenként vékonyra kinyújtjuk és különféle formákkal kiszaggatjuk. Ha virág linzert szeretnénk, akkor a fehér tészták közepébe szúrjuk apró lyukat.
A világos kekszeket tejjel vagy tojással megkenjük, és cukros dióba mártva, míg a barna kekszeket csak natúran sütjük (előmelegített sütőben, közepes hőfokon). Vigyázzunk, könnyen sül, hamar kész lesz !
1 barna és 1 sárga kekszet lekvárral vagy krémmel összeragasztunk. 
Ezt a linzert is már napokkal Húsvét előtt elkészíthetjük.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése