"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2013/03/26

Gyömbéres-joghurtos csirkecombok

Hozzávalók:
1 kg csirkecomb
1 nagy pohár natur joghurt
1 evőkanál liszt
1 darabka gyömbér (kb 5cm-es)
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 késhegynyi őrölt fehérbors
1 késhegynyi őrölt babérlevél
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
1 késhegynyi őrölt kömény


A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, besózzuk és egy tűzálló tálban elrendezzük.
A hagymákat nagyon apróra vagdaljuk, a gyömbérdarabot meghámozzuk és belereszeljük a joghurtba. Hozzáadjuk a lisztet, a fűszereket és a hagymákat. Az egészet jól kikeverjük és a csirkecombokra öntjük.
Fóliával befedve, előmelegített sütőben kb fél órát sütjük közepes hőfokon. Ezután levesszük a fóliát, és nagyobb lángon pirosra sütjük a csirkét. Rizzsel, vegyes salátával körítve tálaljuk. Nagyon finom, pikáns ízű húsétel !





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése