"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2013/02/11

Színes téli mákoskocka



2 nagy almát, 3 db kivit, 2 db narancsot megtisztítunk (az egyiknek lereszeljük a héját), felkockázunk. Összekeverjük 1 bögre magozott meggybefőttel.
Ízlés szerint mazsolát is tehetünk bele, vagy változtathatjuk a gyümölcsök fajtáját, arányát, de összesen legyen legalább 4 bögrényi a gyümölcs !

2 nagyobb tojás sárgáját kikeverjük a reszelt narancshéjjal, fél bögre cukorral, fél bögre olajjal és 3-4 evőkanálnyi finom lekvárral (a darabos meggylekvár a legjobb !)
Belekeverünk fél bögre darált mákot és 2 bögre lisztet, amihez előzőleg hozzákevertünk fél csomag sütőport és egy kávéskanálnyi szódabikarbónát. Ízesíthetjük még almássütemény vagy mézeskalács fűszerkeverékkel is. Hozzávegyítjük a gyümölcsöket, végül a két tojás kemény habbá vert fehérjét is lazán beleforgatjuk.
Egy közepes tepsit kikenünk margarinnal, megszórjuk liszttel és beleöntjük a gyümölcsös masszát. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon tűpróbáig sütjük. Viszonylag lassan sül a sok gyümölcs miatt.
Nagyon finom, ízletes, szaftos és nem utolsó sorban mutatós süteményt kapunk, ami, ha maradna belőle ;) még másnap is rendkívül puha.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése