"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2013/02/14

Narancsos-kókuszos Valentin szívek - kexszívek :) fügelekvárral, Valentin napra

 Egy tálba szórunk 15 dkg lisztet, 5 dkg kókuszreszeléket, egy kávéskanál szódabikarbónát és egy narancs lereszelt héját. Jól elkeverjük és összemorzsoljuk 10 dkg Ráma margarinnal. 5 dkg porcukrot, 1 tojássárgáját, a narancs kinyomott levéből 2-3 evőkanálnyit és egy mokkáskanálnyi piros ételfestéket simára keverünk. Összegyúrjuk a lisztes keverékkel. Jól formálható tésztát kapunk, amit 1 órára beteszünk a hűtőbe. A lehűlt tésztát egy picit átgyúrjuk, lisztezett gyúródeszkán bő fél cm vastagra kinyújtjuk. Szív alakú kekszformával kiszurkáljuk. Minden harmadiknak a közepét is kiszúrjuk egy pici szívformával (ha nincs, jó a kör alakú is). Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 20 percig sütjük. Ha a kekszek alja halványbarnás, kész, ne süssük túl, mert kiszárad és szép piros helyett csúnya barnás színt kap. Egy teljes kekszet megkenünk fügelekvárral és rányomunk egy kilyukasztottat. A kimarad egész kekszek oldalát vagy csücskét olvasztott csokoládéba mártjuk, sütőpapiros tálcán, hűtőben megdermesztjük.
Az adott mennyiségből 8 db lekvárral összeragasztott duplaszív, valamint 16 db csokis lett. A pici szívformával kiszúrt miniszíveket is kisütöttem, csokiba mártottam.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése