"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2013/02/11

Citromos-fokhagymás méz

Megfázásra, influenzára egy kipróbált, bevált recept.

2 dl mézet belekeverünk 3-4 gerezd fokhagymát, amit fokhagymaprésen átnyomtunk. Belefacsarjuk egy nagy citrom levét és az egészet összekeverjük. Óránként fogyasztunk belőle 1-1 teáskanálnyit.



2 megjegyzés:

  1. Én fekete retekben áztatott mézzel és fokhagymával kúráltam magam, ez is nagyon hatásos lehet!

    VálaszTörlés
  2. Szia Zsuzska !
    A mézes fekete retek nálunk is régóta használt, nagyon bevált, köhögés elleni "gyógyszer". Valahol fent is van itt a blogban. Ezt a fokhagymás-citromos mézet az elmúlt hetekben használtuk először (sajnos, letámadta a családot az influenza)és mondhatom, amilyen rossz (mit rossz, rettenetes !) ízű, olyan hatásos ! 3-4 nap alatt "kipofozza" az emberből a vírusokat, bacikat :)
    Mellé csak C-vitamint szedtünk és hál 'Istennek, mégis nagyon gyorsan kikecmeregtünk a betegségből.
    De ! akinek érzékeny a gyomra, nem túl jó választás, mert a fokhagyma szinte felerősödik a méztől (vagy a citromtól?), a sok méz meg amúgy is gyomorégést csinálhat.

    VálaszTörlés