"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2013/01/03

Kókuszos-ananászos sertésragu

Hozzávalók:
80 dkg sertés comb/karaj
2 doboz aprított ananászkonzerv
étolaj
1-2 dl házi kókusztej és egy darabka kókuszzsír 

A húst falatnyi kockákra vágjuk. Pár evőkanál forró olajon addig sütjük, míg fehéredni nem kezd. Felöntjük az egyik ananászkonzerv levével és fedő alatt puhára pároljuk. Közben az elpárolgott levét, ha szükséges, a másik konzervből pótoljuk. Ha puha a hús, hozzáadjuk a két doboz ananászt, a ragu sűrűségétől függően 1-2 dl kókusztejet és egy darabka kókuszzsírt. Az egészet összeforraljuk.
Párolt rizzsel tálaljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése