"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/12/07

Omlós diós kiflik Karácsonyra / Szilveszterre

30-35 dkg lisztet alaposan összekeverünk 15 dkg darált dióval és 15 dkg porcukorral.. A diót ízlésünk szerint helyettesíthetjük mákkal vagy mandulával is. A keveréket elmorzsoljuk 1 Ráma margarinnal és alaposan összegyúrjuk egy nagy vagy két kicsi felvert tojással. A liszt mennyiségét ehhez igazítjuk. Ujjnyi vastagra kisodorjuk a tésztát, felcsíkozzuk, azokat kisebb darabokra vágjuk és kis kifliket hengergetünk/formázunk belőlük. Kikent tepsiben, előmelegített sütőben, közepes lángon kb negyed óráig sütjük. Még melegen (de nem tűzforróan !) vaníliás porcukorban megforgatjuk a kifliket.
Ez is egy finom és egyszerű, sokáig elálló, előre elkészíthető karácsonyi aprósütemény. De akár Szilveszterre is kiváló.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése