"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/12/18

Mézeskalács sütemény

Hozzávalók:

Tészta:
60 dkg liszt 
1 tk szódabikarbóna  
3 dkg Ráma margarin
15 dkg cukor
1 tojás
 

2 ek olvasztott méz
4 kis merőkanál tej
fél citrom reszelt héja 

fél tasak mézeskalács fűszerkeverék

Krém:

20 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 cs.vaníliás cukor 

3 dl tej  
2 ek búza dara
1 citrom
2 ek kakaó
4-5 ek lekvár 


Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól kidolgozom és fél órát langyos helyen pihentetem. Tovább nem, mert a szódabikarbóna elpárolog belőle.

4 részre osztom és mindegyiket kb 20x30 cm -es lapokká nyújtom. Kikent sütőlemezen (tepsi hátulján) egyenként kisütöm őket.

A krémhez a tejet , a vaníliás cukrot és a darát felfőzöm.

Ha kihűlt, a vajat és a porcukrot jól kikeverem és apránként hozzá keverem a tejbedarához.
Kétfelé osztom. Az egyik felébe kevés citromlét csavarok és reszelt citromhéját adok hozzá. A másikba belekeverem a kakaót. Az első lapot megkenem lekvárral, ráteszem a másodikat. Azt a kakaós krémmel kenem meg, erre jön a harmadik lap, amire pedig a citromos krém kerül. Beborítom a negyedik lappal, amit csokimázzal vonok be. Téglalap formára szeletelem. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése