Hozzávalók:
a tésztához:
40 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 tojás
10 dkg cukor
5 dkg Ráma margarin
2 evőkanál méz
a töltelékhez:
20 dkg porcukor
20 dkg Ráma margarin
fél liter tej
5 evőkanál liszt
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag kókuszreszelék
baracklekvár
a tetejére: csokimáz
A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával.
A tojást, a cukrot, a mézet és a margarint gőz fölött kb.5 percig főzzük, majd a szódabikarbónával elkevert liszthez adjuk a forró mézes masszát, összegyúrjuk, 3 egyenlő részre osztjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsiben (sütőlemezen, tepsi hátán), előmelegített sütőben, közepes hőfokon egyenként világosra sütjük.
A töltelékhez a margarint a porcukorral jó habosra keverjük. A tejet a liszttel és a vaníliás cukorral összekeverjük és sűrűre főzzük. Még melegen belekeverjük a kókuszreszeléket. Teljesen kihűtjük. Majd kis adagokban a cukros margarinhoz keverjük és a tésztalapokat betöltjük vele. Az első lapot megkenjük baracklekvárral, rátesszük a második lapot, erre rákenjük a kókuszos krémet. Beborítjuk a harmadik lappal és a tetejére olvasztott ét tortabevonót, vagy valamilyen csokimázat csokimázat csokimázat teszünk.
"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése