"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/12/12

Mesealmás

Hozzávalók a tésztához:
20 dkg sütőmargarin vagy15 dkg zsír
fél kg liszt
20 dkg cukor
1 egész tojás + 1 tojássárgája
1 csomag sütőpor
1 kis pohár tejföl

a töltelék: 1 kg alma, 1 kávéskanál fahéj, cukor ízlés szerint

A tésztát összeállítjuk:
a lisztben elkeverjük a sütőport, a tojásokat kikeverjük a cukorral és összedolgozzuk a liszttel meg a tejföllel.
Ketté vesszük, az egyiket kinyújtjuk és tepsibe rakjuk.
A töltelékhez a lereszelt, kinyomkodott almát a fahéjjal, cukorral megdinszteljük és elosztjuk a tésztán.
A másik tésztát is kinyújtjuk és ráborítjuk az almára. Megkenjük a kimaradt és kicsit felvert tojás fehérjével, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, közepes hőfokon pirosra sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése