"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/12/30

Lencseleves virslivel

Hozzávalók:
fél csomag (negyed kiló) lencse
2 pár virsli
1 púpozott evőkanál liszt
1 dl tejföl
2-3 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
1 nagyobb vöröshagyma
1 evőkanál mustár
só, bors,
egy kis csokor petrezselyem

A lencsét megmossuk, pár órára hideg vízbe áztatjuk. Leszűrjük, egy fazékban bő vízzel felöntjük. Megsózzuk, a babérlevelet meg a finomra vágott hagymát beledobjuk. Fölforraljuk, majd lefedve, kis lángon kb. fél óra alatt puhára főzzük. Mustárral, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük. A lisztet a tejföllel simára keverjük, a levest ezzel besűrítjük. A felkarikázott virslivel és az összeaprított petrezselyemmel pár percig forraljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése