"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/12/12

Kelt krumplifánk

Hozzávalók    
40 dkg főtt krumpli
fél kocka friss élesztő
1 tojás
kb. 30 dkg liszt

olaj a sütéshez

A krumplikat főzzük meg héjában. Tisztítsuk meg, hagyjuk langyosra hűlni, majd törjük össze (krumplinyomóval a legjobb).
Morzsoljuk bele az élesztőt, adjuk hozzá a sóval felvert tojást és annyi lisztet, amennyit felvesz.
Gyúrjuk össze a tésztát, majd hagyjuk kelni minimum 1 órán keresztül.
Lisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk ki tésztát kb. 2 cm vastagra, szúrjuk ki pogácsaszaggatóval és hagyjuk kelni még 30 percet.  Utána forró olajban süssük a fánkok mindkét oldalát pirosra.
Sósan és édesen egyaránt finom.
Tehetünk a tésztájába apróra vagdalt kolbászt is :)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése