"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/12/10

Karácsonyi kókuszos-mazsolás márványos kuglóf

Aki fél a kelt tésztától, ezt a kuglófot az is bátran elkészítheti.

Hozzávalók:
25 dkg cukor
5 tojás
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1,5 dl meleg víz
1,5 dl étolaj
2 evőkanál jófajta kakaó
3 evőkanál kókuszreszelék
fél csomag mazsola
csipetnyi só

A mazsolát váltott meleg vízben megmossuk, lecsepegtetjük.
A lisztet jól elvegyítjük a sütőporral.
Tojások fehérjét kevés cukorral és egy pici sóval kemény habbá verjük.
A sárgájukat az összes hozzávalóval (a kakaó kivételével) összedolgozzuk, majd a cukros habot lazán belekeverjük.
A tészta kétharmadát margarinnal kikent, kilisztezett kuglófformába öntjük. A maradék egyharmadhoz keverjük a kakaót, és ráöntjük a sárga tészta tetejére. Nem szabad összekeverni , mert akkor nem lesz márványos !
Előmelegített sütőben erősebb lángon 5 percig (gázsütő 5-ös.fokozat) majd alacsonyabb lángon (gázsütő 2-3 fokozat) még további 50 percig sütjük.
Langyosra hűtjük és vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése