"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/12/15

Havas fenyők

Hozzávalók:
32 dkg liszt
8 dkg finomra darált dió vagy mandula
22 dkg porcukor
5 dkg margarin
2 tojás
1 evőkanál rum
1 kis fiola mandulaízű sütőaroma vagy jó a rendes mandulaaroma is, abból kb. fél teáskanálnyi kell
csipetnyi só

a töltelékhez:
10 dkg darált mogyoró
2 evőkanál méz
1 evőkanál kakaópor

Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk és folpackba csomagolva, hűtőben, legalább fél órán át pihentetjük.
Ezután lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk és fenyőformákat szúrunk ki belőle.
A fenyőket sütőpapírral borított tepsire fektetjük és előmelegített sütőben 180 fokon 5-6 perc alatt világossárgára sütjük. A töltelékhez a darált mogyorót a mézzel a kakaóval simára keverjük. Ezzel a mogyorókrémmel összeragasztunk 2-2 fenyőformát. Porcukorral bőven meghintjük.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése