"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/12/08

Babos-gombás-paradicsomos pulykaragu

Hozzávalók:
fél kg pulykacombfilé
1 nagy hagyma
1-2 doboz babkonzerv (vagy 30 dkg sós vízben puhára főzött bab)
1 doboz gombakonzerv (vagy 20 dkg gomba kevés olajon fűszerekkel megpárolva)
2 kanál liszt
olaj
fokhagyma
majoranna
1 kisebb doboz konzerv paradicsom
só, bors

A húst felkockázzuk, kevés forró olajon megkapatjuk a színét, hogy fehér kérget kapjon. Megszórjuk egy kis liszttel, elkeverjük, felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen csak ellepi és a fűszereket hozzáadva, gyakran megkevergetve puhára pároljuk. Mielőtt teljesen megpuhulna, hozzá adjuk a paradicsom konzervet is. Mikor puha a hús, hozzá keverjük a gombát és a babot. Egyet még forralunk rajta. Tarhonyával körítve tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése