"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/11/22

Sajtos-bacon-ös csirkemáj

Hozzávalók:
1 csomag szív nélküli csirkemáj
1 nagy csomag szeletelt bacon szalonna
1 nagy pohár tejföl
só, bors,
mustár
30 dkg reszelt füstöltsajt

A megmosott májat sós vízben pár perc alatt puhára főzzük. Nem fog megkeményedni !
A bacon szeletekkel szép sorban kirakunk egy tepsit vagy egy jénai tálat. A reszelt sajt felét összekeverjük a tejföllel, egy kávéskanál mustárral. Sózzuk, borsozzuk. Rákenjük a szalonnára. Kirakjuk a májakkal, majd a maradék sajtot a tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Párolt rizs vagy sült krumpli és savanyúság illik hozzá.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése