"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/10/01

Csőbensült ananászos pulyka

Hozzávalók:
1 kg pulyka mell vagy felső comb filé
1 nagy doboz ananász konzerv
fél l tej vagy joghurt
5 gerezd fokhagyma
2 tojás
25 dkg sajt
só, bors, fűszerek
liszt
olaj

A pulykahúst vékony szeletekre vágjuk. A tejet összekeverjük a belenyomott fokhagymával és kevés őrölt borssal. A húst ebbe a pácba tesszük (hűtőbe) egy éjszakára, de legalább pár órára.
Másnap a tejtől lecsöpögtetett hús szeleteket egy kevés olajon (az ananász levét aláöntve) átsütjük/pároljuk. Ha félig puha, egy magasabb falú sütőtálba rakjuk, a tetejére elosztjuk az ananászt. A fokhagymás tejet kikeverjük 4-5 evőkanál liszttel. Hozzáöntjük a  sütés után visszamaradt szaftot és 2 felvert tojást, valamint 10 dkg reszelt sajtot. Jól elkeverjük. Ezzel a keverékkel leöntjük az ananászos húst és előmelegített sütőben, 180 fokon kb 20 percig sütjük, majd a maradék sajtot is ráreszelve még addig sütjük hogy a sajtkéreg szép piros  legyen rajta. Kukoricás rizzsel tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése