"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/08/29

Szőlős-meggyes-pudingos morzsasüti / crumble

40 dkg lisztet elmorzsolunk egy fél kocka Ráma margarinnal. 2 tojást felverünk egy késhegynyi sóval és 15 dkg kristálycukorral. Tésztává dolgozzuk a margarinos liszttel. Kinyújtjuk és egy közepes tepsibe vagy nagyobb pitesütő tálba helyezzük úgy, hogy körben pereme legyen. A sütőformát nem szükséges kikenni.

3 csomag vaníliás pudingport 12 evőkanál cukorral és 1l tejjel felfőzünk. Gyakran kevergetve kihűtjük.

A maradék fél margarint összemorzsoljuk 25 dkg liszttel, 15 dkg fahéjas kristálycukorral és 5 dkg apróra vagdalt dióval.

A tepsiben lévő tésztára rákanalazzuk a langyosra hűlt pudingot. Kirakjuk megmosott, lecsepegtetett meggy (fagyasztott, kiolvasztott is nagyon jó) és szőlőszemekkel. Elosztjuk rajta a morzsát és előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb 45 perc alatt megsütjük. Ha a teteje halvány aranyszínű, kész is.
Hagyjuk kihűlni, különben nehezen szeletelhető.








2 megjegyzés:

  1. Azta de jól néz ki!:))
    Ezt a receptet félre is teszem, nagyon megtetszett!:)
    Köszönöm ezt a gyönyörűséget!:)

    VálaszTörlés
  2. De örülök hogy tetszik neked :)
    Nagyon egyszerű és nagyon finom ! Csak hát nem tudtuk kivárni ;) hogy kellőképpen kihűljön, így még kicsit lágy volt a puding mikor szeleteltem - de ez az élvezeti értékéből semmit sem vont le :) Puha tészta, édes-lágy puding, ízes gyümölcs, ropogós, cukros-diós-fahéjas morzsa - még jó hogy maradt későbbre a vendégeknek belőle :D

    VálaszTörlés