"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/01/12

Virsliszív tükörtojással

                                     

A virsliket hosszában vágjuk ketté úgy, hogy vigyázzunk, ne vágjuk teljesen végig.
Maradjon kb. 1-2 cm egyben. Fordítsuk ki a virsli szárakat szív alakúra, és a csücskénél tűzzük őket össze 1-1 fogpiszkálóval.
Felforrósított olajon vagy vajon süssük meg az egyik oldalukat, majd fordítsuk meg és mindegyik közepébe üssünk egy-egy tojást. Ízlés szerinti keménységűre süssük a tojásokat. Tálalás előtt a fogpiszkálót eltávolítjuk.









6 megjegyzés:

  1. Azta, ez nagyon jól néz ki, nagyon ügyes vagy*-* Egyszer megcsinálom!!:)

    VálaszTörlés
  2. Köszi :) Ahol az "öreg" ;) blogom van (TVN), ott kaptam az ötletet az egyik kedves ismerőstől. Kisgyerekeinek csinálta. Az én fiaim már nagyok, párom sem mai gyerek, de őket is le lehet venni a lábukról ilyen kis apró trükkökkel :))

    VálaszTörlés
  3. Szia Ági:)
    Ma megsütöttem, sajnos csak két virsli volt itthon, de próbának ez a kettő is megtetette. Nagyon fincsi lett, teljesen megbolondította a hagyományos tükörtojást.:) Alig várom, hogy vegyünk még virslit!!:)
    Köszönöm az ötletet!:)
    Szandi:)

    VálaszTörlés
  4. Szia Szandi !
    A sülő virsli valóban még ízletesebbé teszi a tükörtojást.
    Nagyon örülök hogy elnyerte a tetszésedet :))

    VálaszTörlés
  5. Sajnos az általam vásárolt virslik széttörtek, amikor kifordítani próbáltam őket. :( Így lett virslivirág tükörtojással. :D

    VálaszTörlés
  6. Szia Szeszó :)

    Az én tapasztalatom az, hogy a hosszabb, vékonyabb virslik (mindegy hogy sertés vagy baromfi) jobban megfelelnek a fenti "mutatványnak", míg a rövid, hagyományos virslik közül inkább a sertés virslik bírják jobban a "gyűrődést" ;)
    Ha legközelebb is széttörne a virslid, próbáld ki hozzá a mediterrán tükörtojást (reci blogomban), nagyon finom !

    Üdv: Ági :)

    VálaszTörlés