"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/01/08

Tejfölös káposztaleves

 Hozzávalók:

70 dkg fejes káposzta
2 dl tejföl
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 kiskanál paradicsompüré
1 evőkanál liszt
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 csokor friss majoránna
fél dl olaj
só, őrölt bors

Elkészítés:
A forró olajban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a csíkokra vágott répákat, és pirítsuk még 1-2 percig.
Szórjuk meg a liszttel, keverjük bele a paradicsompürét, és öntsük fel 1,5 l liter vízzel. Amikor felforrt, ízesítsük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és aprított majoránnával. Közepes tűzön addig főzzük, míg a zöldségek félig megpuhulnak, majd a vékony szeletekre vágott fejes káposztát is tegyük a levesbe. A tejfölt keverjük el kevés leves lével, és amikor minden zöldség megpuhult, öntsük a káposztalevesbe. Forraljunk rajta egyet és most már ne főzzük tovább, hanem húzzuk félre a tűzről. Tejföllel, friss majoránnával díszítve, forrón tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése