"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/01/16

Sajtos burgonyafánk

 Hozzávalók:
1 kg főtt, áttört burgonya
20 dkg reszelt sajt
3 tojássárga
3 dkg vaj
1 dl tejföl
só, törött bors, szerecsendió, liszt,
olaj a sütéshez
törött paprika

Elkészítése:
a vajat kikeverjük a tojássárgákkal, hozzáadjuk a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk és egy kevés reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Jól kikeverjük. Utána hozzáadjuk  a reszelt sajtot, majd a kihűlt, áttört burgonyát és nagyon alaposan összegyúrjuk.
Lapos pogácsákat formálunk belőle, amiket paprikával kevert lisztbe mártunk és serpenyőben,  kevés forró olajban mindkét oldalukat piros-ropogósra sütjük.
Megszórjuk reszelt sajttal és tejfölös-sajtos mártást is tálalhatunk hozzá.
Süthetjük tükörtojás(tarkedli) sütőben is. Ez esetben nem mártjuk be sütés előtt a paprikás lisztbe.
Ha megsültek, 2-2 darabot egy kevés tejfölös sajtkrémmel összeragasztva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése