"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/01/18

Sajtos almás hús forró, fahéjas, vegyes gyümölcssalátával

Hozzávalók 4 személyre:
8 kisebb szelet hús (sertéskaraj/comb, de nagyon jó a csirke vagy pulyka mell is)
2 db megtisztított alma, amit ujjnyi karikákra vágtunk fel
25 dkg reszelt füstölt sajt
margarin/olaj
só, bors, fűszerek ízlés szerint

A hússzeleteket ízlés szerint befűszerezzük és egy nagy serpenyőben kevés margarinon pár kanál víz hozzáadásával puhára pároljuk, majd egy kicsit zsírjára sütjük.
A puha húsokat átrakjuk egy tepsibe vagy tűzálló tálba, amit vékonyan kikentünk margarinnal vagy olajjal.
Mind egyik szelet húsra teszünk 1 almakarikát és bőven megszórjuk reszelt sajttal. Forró sütőbe tesszük és ráolvasztjuk/pirítjuk a sajtot az almás húsra. A sütési  idő alatt az almaszeletek puhák, omlósak, kicsit karamell ízűek lesznek.
A húst rizzsel és  forró, fahéjas, vegyes gyümölcssalátával  körítve tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése