"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/01/10

Rokfortos tükörtojás

Hozzávalók:
2 nagy fej hagyma
6 tojás
10 dkg márványsajt (rokfort)
egy evőkanál vaj vagy étolaj
kevés frissen őrölt bors

A hagymát karikára szeletelve megpároljuk a vajon vagy az olajon. Egyenként ráütjük a tojásokat és nagyon lassú tűzön addig sütünk, amíg már csak egy kevés folyékony réteg marad a tetején. Ekkor megszórjuk a lereszelt márványsajttal, majd lefedve addig sütjük tovább, míg a sajt megolvad, eddigre a tojásfehérje is megszilárdul, de a sárgája még folyós marad. Sózni nem szükséges, a sajt elég sós. Frissen őrölt borssal megszórva, kenyérrel és valamilyen salátával tálaljuk. Ez a mennyiség éhségtől függően 2-3 személy számára elegendő.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése