"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/01/14

Rakott szójás cukkini

Hozzávalók: 
2 közepes cukkini, 1 csomag szója granulátum, 4 nagyobb burgonya, 2 fej hagyma, 2 pohár tejföl, 1 nagy paradicsompüré konzerv, 1 kávéskanál törött paprika, 1 kávéskanál olaj, 1 evőkanál só, késhegynyi őrölt bors,1 evőkanál vaj, vegeta.


Elkészítése:
A cukkinit meghámozzuk és 1 cm vastag szeletekre, vágjuk, majd a szeleteket felcsíkozzuk. A szója-granulátumot átmossuk. A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és a szójával az olajon megpirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, hozzákeverjük a paradicsompürét és a fűszereket. Összeforraljuk. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk. Egy tepsit kivajazunk, ráterítjük a cukkinicsíkok felét, megsózzuk. Erre jön a szójás massza, majd rákarikázzuk a krumplit, azt is megsózzuk. Ráöntjük a tejfölt, és cukkini csíkok másik felével befedjük. Kicsit megsózzuk és kevés olvasztott vajat csurgatunk rá. Forró sütőben kb. fél óra alatt megsütjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése