"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/01/08

Maffiózó tészta :)

Hozzávalók:

4 gerezd fokhagyma
1 doboz mascarpone sajt
1 doboz paradicsom konzerv, de nyáron lehet 5-6 szem paradicsom is (a héját szedjük le)
1 csomag Mozarella sajt (mini)

oregano
bors
só (ízlés szerint)
olíva olaj

gnocci tészta (nyugodtan helyettesíthető nudlival vagy makarónival, vagy bármilyen más tésztával)

Elkészítése:  

Olíva olajban a 4 gerezd felaprított fokhagymát megpirítjuk, beletesszük a paradicsomot és a fűszereket. Összeforraljuk. Amikor a paradicsom jól szétfőtt, beletesszük a mascarponét. Jól elkeverjük benne, aztán a végén a mozarellát is beletesszük, de annak már csak egy kavarás kell.
Eközben a gnoccit ( vagy más tésztát) sós vízben kifőzzük és a mártással nyakon öntve tálaljuk. 


Az eredeti receptet Katikánál  olvastam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése