"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/01/16

FŐ AZ EGÉSZSÉG: Karamelles hagymatea megfázásra, köhögésre, rekedtségre

2-3 evőkanál kristálycukorból karamellt készítünk.


4-5 közepes fej vöröshagymát alaposan megtisztítunk, a legalsó vörös héjukat meghagyjuk. Negyedekbe vágjuk őket és 1 liter vízben hagymateát főzünk belőlük. Ha felforrt, még kb 15 percig takarék lángon főzzük.
Ezután leszűrjük és a hagymateát ráöntjük a közben elkészült karamellre. Addig kevergetjük, míg a cukor teljesen fel nem oldódik.
 A karamelles hagymateát medvehagyma, hárs vagy akácmézzel ízesítve, naponta többször fogyasszuk.
Köhögésre, rekedtségre nagyon hatásos, de "csak" megfázáskor is remek gyógyszer.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése