"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/01/08

Dupla túrós sajtospogácsa

Hozzávalók:

60 dkg liszt
3 teáskanál só
1 kocka (25 dkg) margarin
15 dkg tehéntúró
15 dkg juhtúró
15+15 dkg reszelt sajt
1 dl tejföl
2 tojás
5 dkg élesztő
1 dl tej

Elkészítése:

Az élesztőt 1 dl tejben egy kávéskanál cukorral megfuttatjuk.
A lisztbe belekeverjük a sót és a margarinnal elmorzsoljuk. Beletesszük a kétféle túrót jól áttörve.
Hozzá adjuk a 2 tojás sárgáját ( a fehérjével majd a pogácsák tetejét kenjük le), végül a tejfölt is belekeverjük. Lágy tésztává összegyúrjuk. Cipót formázunk belőle és megkelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett deszkán téglalapalakra nyújtjuk ekkor megszórjuk a 15 dkg reszelt sajttal és úgy, mint a bejglit, feltekerjük majd letakarva még egyszer megkelesztjük.
Ha megint megkelt a tészta akkor a tekercset téglalap alakúra kinyújtjuk .
Ettől lesz majd a pogácsa nagyon finom réteges/leveles ! Megkenjük tojásfehérjével , a tetejére sajtot vagy szezámmagot/lenmagot szórunk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, de feldarabolhatjuk kockákra vagy ujjnyi széles csíkokra is.
Zsírozott tepsiben magas hőmérsékleten kisütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése