"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/12/31

Szilveszteri szerencsemalac

Az eredeti recept  Szamócától  való, de én a TVN Receptbázisában találtam.

 Hozzávalók: 25 dkg liszt, 25 dkg szitán áttört túró, 25 dkg kicsit puha vaj, 25 dkg krumplinyomón áttört krumpli (vagy ennek megfelelő mennyiségű krumplipüré, krumplipehely), 2 kiskanál só.
A tetejére: egy villával felvert, kissé megsózott tojás, néhány feketebors vagy tökmag vagy napraforgómag a malackák szemének.
Szükséges még három eltérő méretű pogácsaszaggató: egy nagyon nagy, egy közepes, egy kicsi + egy szívószál.


A hozzávalókból egy laza tésztát gyúrunk és kb. 1 órát a hűtőbe pihentetjük. Ezután a tésztát 1-1.5 cm vastagságúra nyújtjuk.
A legnagyobb és a legkisebb pogácsaszaggatóval ugyanannyi korongot szaggatunk, míg a közepessel fele annyit mint a másik kettőből.
A nagy körlapokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és lekenjük őket a felvert sós tojással. (Ezek lesznek a malacfejek)
A közepes körlapokat 4 egyforma cikkre vágjuk. (Ezek lesznek a malacfülek)
A legkisebb körlapokra pedig szívószállal két lyukat fúrunk. (Ezek lesznek a malacorrok)
A füleket és az orrokat a malacfejekre illesztjük és lekenjük őket is a felvert tojással.
Feketeborsból vagy napraforgómagból szemeket ragasztunk a malackáknak.

A malac-pogácsákat sütőpapíros tepsin 220 fokos, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.


Én a tésztához adtam még fél csomag sütőport is. Nagyon ízletes, finom puha "malackák" sikeredtek, csak ajánlani tudom mindenkinek !





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése