"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/12/05

Szamócás-mandulás szelet

Hozzávalók a tésztához:
20 dkg liszt
1 tasak sütőpor
20 dkg porcukor
15 dkg darált dió
4 tojás,
1 dl víz
1 dl étolaj

A töltelék hozzávalói:
1 cs szamócaízű pudingpor
5 dl tej
25 dkg porcukor
1 Ráma margarin,
30 dkg szamóca (vagy magozott meggy)


A tetejére mandulaforgács

A tojás sárgákat a porcukorral habosra keverjük, majd a vizet és az olajat is hozzáadva jól kikeverjük. A darált diót összevegyítjük a sütőporral elkevert liszttel , és ezt is hozzáadjuk, végül a habbá vert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk. Előmelegített sütőben, kikent, lisztezett, közepes méretű tepsiben megsütjük.
Közben a megmosott szamócát feldaraboljuk. A cukrot a margarinnal habosra keverjük. A pudingot előírás szerint elkészítjük. Ha kihűlt, összekeverjük a margarinkrémmel és belekeverjük a szamócát is. A kész krémet a már kihűlt tészta tetejére kenjük és megszórjuk mandulaforgáccsal.
(Szamóca helyett készíthetjük magozott meggyel is, abban az esetben érdemesebb vaníliás, esetleg málnaízű pudingport használni és a tej egy része is helyettesíthető meggylével.)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése