"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/12/10

Sörben sült sajtos-tejfölös tarja

8 tarja szeletet leöntök egy doboz/üveg sörrel, legalább 1-2 órát állni hagyom.
A sörből kivéve a hússzeleteket enyhén besózom, ízlés szerinti fűszerrel megszórom.Tepsibe rakom, ráöntöm a sört és alufóliával lefedve puhára sütöm. Mielőtt teljesen puha lesz, levéve a fóliát pirosra sütöm. A felesleges lét leöntöm róla.
2 nagy pohár tejfölben elkeverek 4-5 tojás sárgáját, megsózom, belenyomok 1 gerezd fokhagymát vagy kevés fokhagymakrémet. A tojásfehérjékből kemény habot verek, beleforgatom a tojásos tejfölbe. Ezt a masszát rákenem a hússzeletekre és bőven szórok rá reszelt sajtot. Visszatéve a forró sütőbe készre sütöm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése